maandag 28 juni 2010

Tips om geld te verdienen met een affiliate site

Tot nu toe hebben we enkele relatief eenvoudige manieren besproken om online bij te verdienen. Met een minimum aan inspanning kun je zo een aardig centje bijverdienen, al blijft het meestal met een beperkte verdienste.
(Tenzij je spitsvondig bent, en af en toe een leuke domeinnaam op de kop weet te tikken zoals www.vuvuzela.be

Een van de meest rendabele manieren om geld te verdienen met je website is het maken van een affiliate website.

Bij een affiliate website maak je zelf een eigen website en trek je bezoekers aan. Je informeert de bezoekers over een bepaald product of dienst, en stuurt de bezoekers naar de website ervan.
Als jouw bezoeker achteraf iets koopt op die website, krijg jij hier een vergoeding voor. En deze kan oplopen tot 100€ en meer.
Kassa kassa

Begin hier niet blindelings aan, maar maak een duidelijk actieplan.
Denk goed na in welke sector je actief wilt zijn. Begin best met een product of dienst waar je zelf iets over kunt vertellen, want het is belangrijk dat je regelmatig tekstjes kunt schrijven voor op jouw website.

Je moet er in slagen een website te maken die een bepaalde meerwaarde biedt aan de bezoeker. Kies daarom bij voorkeur een product waarvan de website van de verkoper niet zoveel te bieden heeft.

Zorg voor een uitgebreide (maar eerlijke) omschrijving en plaats daarbij een link naar dat product op de website van de verkoper.
(niet gewoon naar de homepage!)

Als je website goed functioneert, mag je rekenen dat ongeveer 2 à 5% van jouw bezoekers effectief iets koopt bij de verkoper.
Op deze 'sale' krijg jij dan een vergoeding. Dit kan een vast bedrag zijn of een percentage. Dit kan aardig oplopen, ik heb al sales zien passeren van meer dan 100€.
Soms krijg je ook een vergoeding voor het sturen van de bezoekers naar de website (kliks) of het inschrijvingen voor een nieuwsbrief (leads) ofzo.

Ik heb vooral goede ervaring met:

http://www.zanox.com
http://www.tradetracker.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten