donderdag 10 juni 2010

Verdien geld met je website

Een van de meest populaire manieren om via internet geld te verdienen is het plaatsen van advertenties op je website.
Het enige moeilijke hieraan is dat je een website moeten hebben, al is dit tegenwoordig niet meer zo moeilijk. Je kunt zelf een hele website bouwen, maar je kunt ook kiezen voor een eenvoudigere website als een blog of een linkpagina.

Daarna maak je een account aan in Google Adsense, je kiest het gewenste formaat en je knipt en plakt de code in je website.
(Op een blog als deze klik je op 'Te gelde maken', en alles gaat vanzelf).

Het unieke aan Google Adsense is dat de Google spiderbot (de robot die automatisch alle websites bekijkt) jouw pagina bekijkt, analyseert en advertenties plaatst die nauw aansluit bij de inhoud van je webpagina. Hierdoor heb je relevante advertenties en is de kans groter dat een surfer op een van jouw advertenties klikt.

Je kunt maximum 3 verschillende advertentieblokken per webpagina (niet per website!) plaatsen.

Op mijn voorbeeldpagina (gemaakt in 5 minuten!) vind je vooral informatie over leningen De advertenties die google hierop plaatst hebben meestal met leningen te maken. (je herkent ze aan de vermelding "ads door google").

Telkens iemand op een van je advertenties klikt krijg je hiervoor een vergoeding. Dit kan oplopen van enkele eurocent tot één euro en zelfs meer.
Het is wel niet toegestaan (en het wordt bestraft) om zelf op je advertenties te klikken.

Er bestaan ook nog andere advertentie-systemen, maar van alle geteste systemen kan ik enkel Google Adsense aanraden.
Het is simpel, goed en ze betalen correct uit. (vanzodra je account 100€ bereikt heeft).
Een andere manier om via je website geld te verdienen is door het plaatsen van Affiliate links, maar later vertel ik hier meer over.

Aan de slag met je website!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten